Типові помилки при переплануванні квартири

Робити кімнату занадто складної форми

У пориві творчості легко перемудрувати і опинитися в просторі з круглими стінами або в складному багатокутнику. Оформлення такої кімнати — непросте завдання, яке, швидше за все, зажадає ще й виготовлення меблів на замовлення. Добре подумайте, перш ніж втілювати такі сміливі ідеї в життя. А якщо все-таки зважитеся, будьте готові до витрат. І не нехтуйте допомогою професіоналів.

Не думати про зонування

Ще до перепланування потрібно вирішити, де будуть розташовуватися ті чи інші зони і як вони будуть взаємодіяти. Інакше квартира може виявитися зовсім непридатною для життя. Подумайте, наприклад, про те, чи потрібна вам закрита нічна або робоча зона і де її можна розташувати з максимальним для вас комфортом.

Легковажно ставитися до будівельних матеріалів

Перш ніж зводити перегородку потрібно вирішити, як вона буде використовуватися. Якщо ви маєте намір повісити на нову стіну телевізор або важку картину, потрібно відмовитися від легких матеріалів, таких як гіпсокартон. Вони можуть просто не витримати додаткового навантаження.

Забути про електрику

Якщо не хочете жити в павутині подовжувачів, заздалегідь подумайте про розміщення розеток. Про інші інженерні комунікації при переплануванні теж забувати не варто.

Популярні варіанти перепланування

Розширення кухні

Це можна зробити за рахунок об’єднання кухні з вітальні або лоджією. У випадку з вітальнею прибрати можна ненесучі стіни і лише в тому випадку, якщо на кухні не встановлена ​​газова плита. При об’єднанні кухні з лоджією можуть виникнути проблеми на стадії узгодження.

Об’єднання санвузла

Якщо туалет і ванну розділяє ненесуча перегородка, проблем з переплануванням виникнути не повинно. Але варто задуматися про практичність цього рішення: якщо в квартирі живе більше трьох чоловік, то ранкових черг в суміщений санвузол навряд чи вдасться уникнути.
Поділ житлової кімнати

Такий варіант підходить для створення дитячої або відділення нічного зони від вітальні. Але повністю перегороджувати простір краще, якщо кімната досить велика. В іншому випадку варто задуматися про менш радикальних способах зміни простору.