Як облаштувати невелику квартиру: цікаві ідеї

Як облаштувати невелику квартиру: цікаві ідеї

Не так вже й легко правильно облаштувати маленьке помешкання, але можливо.  Щоб воно було зручним і виглядало більшим,  використовуємо багато світла, приємні кольори і відповідні додатки.

У невеликих приміщеннях, кожен сантиметр має значення. Основною помилкою в інтер’єрі квартири є її захаращення. Саме тому варто відмовитися від важких штор, великих крісел і деяких прикрас. Через занадто обтяжені стіни приміщення здається набагато менше, ніж насправді.

Настільки ж добрим, хоча і більш трудомістким рішенням є знесення деяких стін. Об’єднання кухні і вітальні є дуже функціональним рішенням в маленьких квартирах. Ви також можете відгородити кухню від вітальні подвійними розсувними дверями, які при потребі закриваються.

Меблі для маленької квартири

Намагайтеся обирати меблі так, щоб вони мали однакову висоту. Цей трюк розширює перспективу, і тим самим –візуально збільшує площу. Той же принцип ми застосовуємо при декорації інтер’єру картинами. Варто, щоб краї рами були однакової висоти.

Майте на увазі: чим менше меблів , тим краще . Вибирайте багатофункціональні предмети : крісло — ліжко , стіл — етажерка , шафа — перегородка .

Використовуйте відкриті стелажі або меблі з прозорими скляними дверцятами: це не так навантажує простір, як глухі фасади.

Вийти поза стіни

Гарною ідеєю для невеликих приміщень можуть  стати фотошпалери. Вони можуть візуально збільшити приміщення, а також будуть цікавою прикрасою інтер’єру.
Добре підійдуть  мотиви, які дають оптичну ілюзію продовження кімнати, наприклад, ліс, міст, вуличка, місто чи пейзаж. Найкращими, однак, будуть 3D шпалери, які дають враження неймовірної глибини.

Фотошпалери мають ще одну перевагу — завдяки шару ламінату, вони стійкі до бруду, вологи і жиру, а також прості в установці (вистачить клей до шпалер).

Мале означає світле

В невеликих квартирах найкраще використовувати світлі пастельні тони, тому що завдяки ним світло відбивається від стін, що візуально збільшує приміщення. Ефект буде ще краще зі світлою підлогою.

Не менш важливим є освітлення. Варто подбати про те, щоб до кімнати потрапляло багато сонячного світла.

Використовуйте плоскі світильники. Звисаюча люстра «краде» простір. Тому обирайте лампи, вбудовані в стелю або притиснуті до неї.

Надійним способом оптичного масштабування інтер’єру є також дзеркала. Дзеркала створюють ілюзію продовження кімнати і дають відчуття простору.

І, звичайно, головна порада для маленької квартири: не зберігати вдома нічого зайвого! Все, чим Ви не користувалися 2 роки, викидайте без жалю! В іншому випадку, Вам не буде де жити!