10 найбільших помилок при облаштуванні квартири

10 найбільших помилок при облаштуванні квартири

Облаштовуючи квартиру, ми зазвичай маємо загальне уявлення про те, якого результату хочемо досягти. У нас є певне бачення кухні, ми більш-менш знаємо, як буде виглядати нова вітальня. Нажаль, деколи нам не вистачає конкретних рішень, деталей чи натхнення. А ідеї, які приходять нам в голову – це найчастіше лише невдалі копії раніше побачених інтер’єрів.

Основною помилкою, яку допускають власники є відсутність цілісного погляду на квартиру та ідеї облаштувати усі приміщення в подібному стилі. Не достатньо просто обрати відповідні меблі чи колір стін.

Отож, варто подбати про те, щоб повністю визначити стиль цілої квартири і не допустити мішанини. Інтер’єрні рішення, які ми піддивляємось у інших, можуть бути для нас лише джерелом натхнення, а не готовими рішеннями, які ми повністю копіюємо, тим самим втрачаючи весь потенціал нашої квартири.

Отже, приступаючи до ремонту квартири, ми повинні пам’ятати кілька основних помилок:

  1. Часто після оформлення інтер’єру ми помічаємо, що не до кінця обдумали план дій, а тому ліжко не підходить під колір стін, а килим до кольору підлоги.
  2. Часто ми втрачаємо межу між бездумним копіюванням та делікатним натхненням. Кожне приміщення унікальне.
  3. Найголовніше – це простота. Надмірне змішання стилів робить приміщення хаотичним, незатишним. Кухня, вітальня, ванна кімната повинні бути в одній кольоровій гамі – класичній або сучасній.
  4. Невдало підібрана кольорова гама може помітно спотворити кімнату. Кольори також потрібно підбирати відповідно до розмірів приміщення.
  5. Не в кожну кухню підійдуть громіздкі меблі в класичному стилі. Підбирайте меблі відповідно до масштабів вашого приміщення.
  6. При виборі кольору оздоблення стін в кухні не потрібно керуватися лише практичністю. Темна плитка брудниться не менше ніж світла, а до того часто робить інтер’єр темним і не затишним.
  7. Кухня поєднана з вітальнею – це не завжди вдале рішення. Хоча це рішення є сучасним і розширює простір квартири, воно також змушує нас постійно підтримувати чистоту. До того ж, сприяє поширенню запахів по всій квартирі.
  8. Облаштовуючи ту чи іншу кімнату, ми часто забуваємо, що за кілька років частина аксесуарів чи меблів нам просто набридне.
  9. Не варто забувати, що маленькі діти з часом виростуть. Тож варто облаштовувати квартиру так, щоб не потрібно було робити дорогі ремонти в залежності від віку дітей.
  10. В першу чергу, наша квартира повинна бути функціональна. Ми повинні облаштувати її з думкою про членів нашої родини. Не потрібно прислуховуватися до порад інших, варто лише уявити себе через 5-10 років. Квартира повинна нам служити як найдовше і бути наших «затишним гніздечком».