Як облаштувати підвіконня

Як облаштувати підвіконня

Барна стійка, домашній офіс, кухонна робоча поверхня, дитячий диванчик. Навіщо витрачати на все це дорогоцінні метри своєї квартири, коли можна використовувати для цього підвіконня?

У дитячій кімнаті

Якщо кімната вашої дитини невелика, дуже важливо раціонально використати увесь наявний простір. Сучасні дизайнери працюють з кождим квадратним метром кімнати, та перетворюють їх на  корисну площу. На сьогодні це стало модно та популярно. Облаштовуючи дитячу кімнату можна з підвіконня організувати прекрасне робоче місце для підлітка, з максимальною кількістю природного світла.

Данний прийом, в якому підвіконня стає робочим столом, відмінно економить місце в кімнаті. Якщо використовувати стільницю достатнього розміру, під нею можна розмістити тумби — це дає можливість організувати повноцінний робочий стіл з полицями  для різного роду речей. При такому рішенні організації меблів робочий стіл — це не окремий предмет, а частина вбудованих меблів, що дозволяє не розбивати простір на спальню та робочу зону.

Ще один поширений спосіб облаштування підвіконня в дитячій — використання його в якості затишного куточка з місцем для відпочинку.

У вітальні

Найчастіше підвіконня в вітальні більше, ніж в інших кімнатах, так що тут є де розвернутися. Можна виділити собі це місце для компактного домашнього офісу з робочою поверхнею. Якщо підвіконня знаходиться на невеликій висоті від підлоги, розташуйте на ньому матрац та м’які подушки з пледом, так у вас з’явиться затишний і світлий куточок для читання.

А що ви скажете на те, аби зробити підвіконня частиною наприклад: шафи, стелажа або комода? Це ідеальний варіант для вітальні або гардеробної, який дозволить вам заощадити місце.

Але треба врахувати та запам’ятайти, що занадто мала відстань між радіатором і підвіконням може знизити ефективність роботи опалення. Бажано, щоби воно було не менше десяти сантиметрів.

На кухні

Яке корисне застосування можна знайти підвіконню на кухні?

По-перше, розглянемо варіант з барною стійкою. Якщо ваша квартира знаходиться на верхніх поверхах і  у вас на кухні гарний вигляд з вікна, то це дає можливість насолоджуватися споживанням  їжі, спостерігаючи як прокидається чи готується до спочинку місто, милуючись світанком чи заходом сонця.   Організувати таке можливо зробивши барну стійку продовженням кухонної стільниці. Також таке підвіконня можна використовувати як робочу поверхню, коли вам потрібно додаткове місце для приготування їжі.

Варто пам’ятати, що організація такої барной стійки на кухні має на увазі наявність повноцінної обідньої зони, адже сама по собі барна стійка навряд чи зможе замінити обідній стіл на кожен день.

На балконі

Якщо у вас велика засклена лоджія, яка дозволяє вмістити кількох людей, то  гріх не організувати там зону відпочинку.  Наприклад, змонтувати широке підвіконня по периметру приміщення на кшталт барної стійки, та покласти пару стільців. І в теплий літній вечір, відкривши вікна, випити філіжанку кави читаючи статью про підвіконня.

Барна стійка, виконана на місці колишньої стіни між балконом і кімнатою, стала би  додатковим місцем для прийому гостей.

Ще один приклад: облаштувати  балкон в робочий кабінет, це буде доречно в проекті де вітальня об’єднана  з балконом. Для цього підвіконня треба розширити до розміру стола. А під ним розташувати  декілька шухлядок, підвести напругу в 220В для комп’ютера.

Корисні поради:

Дуже важливо, аби підвіконня тримало свою форму, адже як і будь-який інший матеріал він може прогнутися під вагою. Не варто намагатися самому прорахувати всі технічні моменти, краще звернутися до фахівця, який зможе без втрат втілити всі ваші побажання щодо реорганізації підвіконня.

Встановивши вікна на висоті 40 сантиметрів від підлоги, ви зможете не тільки поліпшити освітленість приміщення, але і отримаєте можливість переробити ваші підвіконня в зручні диванчики. Кілька зручних подушок відмінно доповнять це затишне місце біля вікна.

Для того щоб зробити комфортну робочу зону замість підвіконня, необхідно подбати про глибину стільниці, вона повинна бути як мінімум  50 сантиметрів. Саме стільки необхідно для комп’ютера і настільної лампи.

У спальні можна використовувати підвіконня не тільки в ролі домашнього офісу або затишного куточка для читання, а й для організації туалетного столика. При природному денному освітленні макіяж наносити набагато простіше і зручніше.