15 найкращих гаджетів для «розумного» дому

Сучасні технології ні хвилини не стоять на місці і активно починають заповнювати наші будинки. Але які сучасні винаходи принесуть користь в наш дім? Давайте дізнаємось.

Lockitron Bolt

Цей замок використовує Bluetooth, щоб зафіксувати, коли ви і ваш смартфон покинули приміщення. Право доступу можна приділити друзям і членам сім’ї. Кожного разу, коли хтось заходить чи виходить з квартири, ви отримуєте повідомлення на телефон.

Nest Cam

Nest Cam володіє широким кутом огляду і вміє записувати звук , ігноруючи сторонні шуми. Камера може не тільки зберігати відео, але і розповісти вам, на якій саме хвилині сталася та чи інша подія. Камеру можна поставити на полицю або монтувати на стіну.

Arlo
Водонепроникна бездротова камера синхронізується зі смартфоном. Якщо розмістити в будинку відразу кілька таких девайсів, то управляти ними можна за допомогою хмарного сервісу . На екрані телефону можна переглядати зображення з чотирьох камер — для цього є спеціальний додаток. Є датчик руху і режим нічного бачення .

Cocoon

Один девайс здатний контролювати все, що відбувається в будинку. Він використовує власну технологію, яка вловлює активність в будь-якій кімнаті за допомогою звуку. Додаткові сенсори йому не потрібні. Звичайно , в ньому є і камера, і синхронізація зі смартфоном . Ви отримаєте повідомлення, якщо Cocoon зафіксує щось дивне. Є і дуже крута функція : як тільки девайс розрядиться або хтось відключить його від Мережі , ви про це теж дізнаєтеся. Хмарний сервіс зафіксує відсутність гаджета в Мережі і надішле повідомлення вам на телефон .

AWAIR
Невеликий пристрій стежить відразу за декількома показниками. AWAIR постійно моніторить температуру, вологість, вміст вуглекислого газу в повітрі , наявність токсичних компонентів і пилу. Дані формуються в короткий звіт, після чого AWAIR пропонує свої способи вирішення проблем.

Nest

Цей девайс контролює температуру, запам’ятовує ваш режим дня і встановлює клімат відповідно йому. Крім того , гаджетом можна керувати зі смартфона, а сам він може переходити в режим економії енергії, коли нікого немає вдома . Різкі стрибки температури і вологості сприймаються Nest як привід для тривоги — і термостат обов’язково надішле повідомлення про це.

Cosy
Маленький термостат можна залишити на док-станції або взяти з собою. Контролювати температуру він буде навколо вас, концентруючи свою увагу на вашому самопочутті. Ідея полягає в тому , щоб нагрівати і охолоджувати конкретне приміщення, а не всю квартиру . Тоді вдасться економити енергію і одночасно створювати комфорт навколо.

Lucy

Цей сферичний світильник вловлює сонячне світло за допомогою рухомого дзеркала і перенаправляє його туди , куди вам потрібно. Так, можна цілий день працювати при природному освітленні, незалежно від того, на яку сторону світла виходять ваші вікна.

Smart Change
Хороше рішення для екстрених ситуацій : навіть якщо у вашому будинку відключать електрику , Smart Change працюватимуть ще 4 години . В інший час ці лампи просто економлять енергію .

Luna

Один з недавніх тріумфаторів Kickstarter , «розумне » покривало на матрац Luna, буде відстежувати ваш сон і стан здоров’я, вміє контролювати температуру ліжка і зможе розбудити вранці. Дуже простий пристрій перетворить ліжко в smart — гаджет за лічені секунди .

Little Printer
Цей чарівний пристрій роздрукує малюнок, повідомлення або замітку за лічені секунди. Папір для нього можна купити за копійки. Крім того, Little Printer може «доставити » для вас ранкову пресу або свіжі фотографії від рідних і близьких.

June
Електрична духовка виглядає як мрія кухаря — футуриста. Всередині є датчики температури, камера і автоматичні ваги для вашого страви. Тому під час приготування можна отримати відеозйомку прямо зсередини, детальну інформацію про стан вечері і рекомендації , як зробити страву краще.

Bruno

Smart — технології добралися і до сміття . Bruno — це « розумне » відро, яке підкаже , коли пора виносити сміття, і може зібрати дрібне сміття за допомогою вбудованого пилососа . У нього є навіть власний додаток – він нагадує , що потрібно утримувати будинок в чистоті.

Ivee
Невеликий гаджет — це голосовий помічник, який може контролювати весь будинок . Досить попросити його вимкнути світло на кухні, і команда буде виконана . Також Ivee програє музику , використовуючи Spotify, і викликає таксі Uber . Якщо встановити будильник , то віртуальний помічник розбудить вчасно , а вранці може розповісти прогноз погоди на цілий день. З Ivee і поговорити можна : пристрій розповість про все на світі , використовуючи «Вікіпедію» .

Branto

Як і інші системи «розумного» будинку, Branto дозволяє в дистанційному режимі управляти різноманітними домашніми пристроями: телевізором, холодильником, освітленням, опаленням, кондиціонером, розетками, сигналізацією і т.д. Девайс також вміє реагувати на несподівані підозрілі активності всередині приміщення, наприклад, рух в будинку в той час, коли господарі знаходяться у відпустці або на роботі.
Branto також оснащений мікрофоном і колонками. Це дозволить власникові будинку спілкуватися з дітьми і домашніми тваринами, перебуваючи в будь-якій точці світу.

А найголовніше – Branto розроблений українцями.