Дизайнерські ідеї для маленької спальні

Обирайте світлі кольори

Найпростіший спосіб розсунути стіни маленької спальні — вибрати світлі відтінки. Якщо світла в кімнаті не вистачає, застосовуйте теплі тони. Якщо, навпаки, його занадто багато, вибирайте холодні.

Світло для маленької спальні має особливе значення: чим його більше, тим краще. Не обмежуйтесь однією люстрою біля ліжка. Щоб підсвітити картину або постер, вбудуйте в стелю світильники.

Розташуйте акценти

Любителі поекспериментувати можуть спробувати додати в життя більше фарб. Хороший варіант — оформити акцентну стіну.

Виберіть для неї контрастний колір або текстильні шпалери з оригінальним великим принтом, пробкові панелі або штучний камінь, повісьте великий постер, картину. Добре підійдуть і фотошпалери з перспективою (наприклад, що йде вдалину вулицею або дорогою)

Зробіть штори легкими

Важкі, що не пропускають сонце гардини не просто збирають пил. Вони крадуть місце. Для маленької спальні гарні легкі, повітряні штори (варіант — римські), тканинні жалюзі різноманітних кольорів з візерунком або без. Вони повинні обов’язково пропускати повітря, адже невеликі приміщення часто задушливі.

Експериментуйте зі склом

Дзеркала, так само як і будь-які глянцеві поверхні, візуально збільшують приміщення. Ідеальний варіант — встановити в спальні шафа з дзеркальними або трохи затемненими скляними дверцятами. Якщо місця для нього немає, повісьте на стіну велике стильне дзеркало в простій рамі.

Оберіть правильне ліжко

Багато хто вибирає для маленьких спалень розкладні ліжка, щоб днем звільнити хоча б кілька квадратних метрів. Але таке спальне місце не дуже зручне. Ліжко може бути класичним, двоспальним, але без химерних елементів, масивного каркасу.

Оптимальний варіант для невеликих приміщень пропонує скандинавський стиль: тонкий дерев’яний каркас, дуже якісний матрац, а також вбудовані ящики.

Будьте оригінальними

Урізноманітнити інтер’єр маленької спальні нескладно. Наприклад, класичну шафу може замінити легка пересувна вішалка. Невеликі речі зручно зберігати в декоративних коробках.