Лайфакі для тих у кого є діти (частина 2)

11. Повісьте органайзер на сидіння в автомобілі

Це відмінне рішення як для коротких, так і для довгих подорожей. По-перше, ви не хвилюєтесь, що все розлетиться по салону. А крім того, дитина спокійна, адже все, що їй потрібно, знаходиться прямо перед ним.

12. Використовуйте окремі бокси для різних речей

Подивіться, як ергономічно можна розмістити абсолютно різні речі та іграшки за допомогою ящиків, корзин і навіть відер. Не забудьте підписати їх, і суворо дотримуватися призначених місць зберігання: так ви зможете швидше привчити дитину до порядку.

13. Зберігайте непотрібний одяг та іграшки в вакуумних пакетах

Сезонний або постійний маленький одяг, непотрібні м’які іграшки краще зберігати в вакуумному пакеті. Так речі займають мінімальну кількість місця і залишають простір для життя.

14. Організуйте для дитини спеціальне робоче місце

Іноді на місці вбудованої шафи в дитячій краще розмістити спеціальну робочу зону для дитини, яку легко можна закрити дверцятами. Крім функціональності, це прекрасне дизайнерське рішення для маленької кімнати. А для речей можна поставити компактний комод.

15. Нехай поличка перетворюється … в відкидний столик

Ще один лайфхак для невеликих просторів, а також для батьків, які втомилися від безладу на столі і полицях. Така функціональна шафа завжди буду у нагоді.

16. Якщо дитина не дотягується до крана у ванній

Часто неакуратність дитини при митті рук пов’язана з фізичними незручностями доступу до води. Тому багато кому важко привчитися до цієї гігієнічної процедури. Спростіть завдання, і миття рук стане для дитини більш приємним.

17. Як використовувати інтернет в свою користь

Коли ніякі вмовляння і хитрощі не допомагають, в хід йде важка артилерія. Влаштуйте справжній квест для отримання пароля від Wi-Fi: попросіть дітей виконати 2-3 чітко поставлені завдання по дому. Така гра без негативних емоцій — 99% успіху.

18. Як навчити дитину впізнавати лівий і правий черевик

Розріжте наклейку з улюбленим героєм дитини і наклейте всередині взуття. Так дитина швидше навчиться взуватися самостійно.

19. Щоб дитина не забруднилася морозивом

Одягніть на паличку паперову форму для кексів, тоді морозиво не буде стікати по паличці на руки і підлогу.

20. Як змусити дитину з’їсти корисну їжу

Це одна з головних проблем більшості батьків. Спробуйте приготувати разом з дитиною корисні і прості страви. Власноручне створення обіду, швидше за все, мотивує дитини його спробувати. До речі, не забудьте творчо підійти до оформлення.