Лайфахкі для тих у кого є діти

1. Як розібратися з розкиданим Lego

Якщо ваша дитина обожнює цей конструктор, варто обладнати для нього спеціальне місце. Ідеально для цього підходить пластиковий стіл з ящиками. Визначте для кожного ящика свій колір: розкладання детальок за кольорами не тільки допоможе дитині привчитися до порядку, але і буде розвивати інтелект.

2. Заведіть спеціальну коробку для творчості

Розкидані по будинку олівці, фломастери, фарби та інші приналежності виводять зі стану рівноваги. Щоб уникнути конфліктних ситуацій зробіть дитині коробку або ящик для творчості. Нехай ця коробка почне асоціюватися у нього з приємним проведенням часу, а повернення речей на місце стане завершенням ритуалу. Це спростить життя вам і дитині, адже скласти предмети в коробку швидше, ніж акуратно розкладати їх на столі.

3. Як змусити прибрати улюблених роботів або ляльок

Якщо дитина прив’язана до роботів, солдатиків, ляльок, то змусити прибрати їх в ящик практично неможливо. Пропонуємо варіант розміщення улюбленців в органайзері для душа з прозорими кишеньками на двері кімнати. Так домовитися з дитиною буде набагато простіше: по-перше, умови «проживання» його улюблених іграшок дуже комфортні, а по-друге, він завжди буде їх бачити.

4. Домашній «зоопарк» проти розкиданих м’яких іграшок

Подібна конструкція допоможе в ігровій формі разом з дитиною зібрати плюшевих звірят в одному місці.

5. Як розмежувати простір для двох і більше дітей

Кожна дитина повинна відчувати простір: який є особисто його, а який — загальним. Ці межі не можна порушувати навіть батькам. Для упорядкування речей та іграшок створіть кожній дитині власну зону, за яку він відповідає. Наприклад, підпишіть місця для рюкзаків або іграшок ім’ям кожного. Так діти не будуть відчувати себе ущемленими, одночасно навчаючись відповідальності. Такий підхід буде доречний і в родині з однією дитиною.

6. Оригінальне рішення для зберігання бантиків і стрічок

Для зберігання бантів, шпильок і стрічок дочки і економії місця використовуйте стіну: змайструєте спеціальну дошку з кріпленнями для улюблених прикрас. Так ви зможете заощадити свій час, швидше вибираючи аксесуар для зачіски юної модниці.

7. Не складайте одяг, а звертайте валиком

Такий спосіб зберігання не тільки економить місце. В першу чергу це допоможе швидше знайти потрібну річ, адже предмети одягу більше не приховують один одного. Також цей варіант вирішить проблему пом’ятих речей, спрощуючи ваше життя.

8. Ідея розміщення іграшок у ванній

Контейнери для ванних приладдів відмінно підійдуть і для зберігання іграшок, якими малюк грає при купанні. Прикріпити їх можна гачками на гардину для фіранок.

9. Кармашки на дитячому ліжечку, щоб бути у всеозброєнні

Відмінний лайфхак для батьків зовсім маленьких пустунів. Під рукою завжди виявиться одна з мільйону необхідних дитячих речей.

10. Дитячі книги можна розмістити на стіні біля ліжка

Використовуйте текстильну полку, яку можна створити своїми руками. Книги прибрані, дитині зручно їх діставати перед сном — ідеально!