Підготовка до Нового року є невід’ємною частиною цього чарівного свята.

Якщо банальні гірлянди, мішура і паперові сніжинки вже порядком набридли, то це прекрасна можливість включити фантазію і взяти собі на замітку кілька свіжих ідей як прикрасити будинок до Нового року.

Новорічні свічки

Приглушене світло завжди створює якусь таємничість, що як не можна до речі в Новий рік. Поставте свічки на стіл або полички, додайте інші елементи декору і чарівний настрій вам забезпечено. Свічки можна помістити в красиві свічники, куплені в магазині або зроблені своїми руками. Однак є один важливий момент — свічки підходять тільки людям без дітей, так як вогонь становить небезпеку для малюків.

Різдвяні вінки

Різдвяний вінок — відмінне рішення для оформлення дверей або каміна. Він символізує затишок і тепло, є традиційною домашньою прикрасою до Нового року і Різдва. Зробити такий аксесуар можна з найрізноманітних матеріалів — кульок, ґудзиків, тканини і багато чого іншого. Але все ж краще всього зібрати вінок з  гілок ялинки, шишок та інших природних матеріалів в поєднанні з червоними стрічками — класика завжди в моді.

Прикрашаємо будинок ангелами

Кучеряві, білосніжні янголятка принесуть в будинок світло і ніжність. Повісьте їх на люстру і на ялинку, також за допомогою зубної пасти і трафарету ангела можна намалювати на дзеркалі або вікні. Янголята продаються у великій кількості магазинів, але їх можна зшити або зліпити і самим, адже новорічні іграшки своїми руками набагато душевніше і цінніше куплених.

Блискучі сходи

Обмотайте сходи гірляндою, додайте інші прикраси і закріпіть все скотчем. Святкові сходи готові!

Імбирне печиво

Спечіть імбирне печиво у формі зірок, ялинок та іншої атрибутики Нового року. Зробити солодкість яскравішою і апетитною допоможе кольорова глазур і трохи фантазії. Перш ніж ставити в духовку, в кожному печеві виконайте дірочку, а коли все буде готово, протягніть в них стрічки і вішайте на новорічну ялинку — не тільки красиво, але і смачно!

Оформлення гілками

Якщо немає місця для великої живої ялинки, можна прикрасити будинок до нового року і впустити настрій свята за допомогою сухих гілок. Їх можна знайти самостійно або придбати в спеціальних магазинах. Прикрасьте гілки іграшками та кольоровими клаптями, додайте гірлянду і красиву вазу — оригінальний декор готовий!

Різдвяні колажі

Прикрасити стіни і створити новорічний настрій допоможуть різдвяні колажі. Виріжте з зеленого паперу велику ялинку, купіть кілька подарункових коробочок і дістаньте з упаковок ялинкові кульки. Закріпіть все це на стіні і милуйтеся результатом!

Пряниковий будиночок до столу

Ароматний, ошатний пряниковий будиночок відмінно прикрасить стіл і додасть родзинку всьому святу. Зберігається така краса дуже довго, так що будиночок буде радувати око аж до Старого Нового року. Їсти його зовсім необов’язково, а навіть якщо і захочеться спробувати шматочок, то своїх смакових якостей пряниковий будиночок не втрачає кілька тижнів. Всередину можна акуратно помістити маленьку свічку — вийде неймовірно казково!

Гірлянда з новорічних листівок

Зберіть усі свої старі, подаровані вам новорічні листівки, прикріпіть їх до будь-якої мотузкі і прикрасьте. Під час святкування можна влаштувати годину ностальгії і всією компанією почитати привітання від близьких людей.

Стільці як елемент декору

Здивуйте своїх гостей — прикрасьте стільці, на яких вони будуть сидіти весь вечір. Зробити це можна за допомогою тканин, стрічок, гілочок, пір’я та інших матеріалів. Відмінно підійде мішковина — ця тканина вже точно не помнеться і не зіпсує вигляд стільця, до того ж в якості прикраси виглядає дуже доречно.

Прикрашаємо святковий стіл

Щоб святковий стіл виглядав небанально і в той же час без надмірностей, прикрасити стіл допоможуть композиції з вічнозелених гілок. Таку новорічну саморобку нескладно зробити своїми руками. Гілочки можна поставити в вузькі, прозорі вази і при бажанні скропити сріблястою фарбою — витончене доповнення до різдвяного столу.

Під столики, камін і вікна покладіть святкові коробки різних кольорів і розмірів. Подібного роду новорічні декорації роблять приміщення набагато затишніше і слушним. Всі хочуть, щоб Новий рік пройшов весело, душевно і, звичайно ж, красиво. Беріть на озброєння нові йдемо і створюйте казку прямо у себе вдома! А як ви прикрашаєте своє житло до новорічних свят?