Як зробити кухню зручною

Виберіть планування

Перш за все необхідно визначити розташування робочої і обідньої зони. Існує кілька варіантів.

Лінійна

Підходить для прямокутних кухонь. Робоча зона тягнеться уздовж однієї стіни — тієї, до якої підведені всі комунікації. З іншого боку можна поставити стіл.

Дворядна

Робоча зона розміщена вздовж двох паралельних стін. Це теж відмінний варіант для витягнутих приміщень. Правда, для обіднього столу місця може не вистачити.

П-образна

Планування, яке вичавлює максимум з простору. Робоча зона займає майже весь периметр кімнати, залишаючи в середині невеликий п’ятачок.

Г-подібна

Один з оптимальних варіантів для маленької кухні. Забезпечує досить велику робочу зону і залишає місце для обіднього столу.

Студія

Якщо місця дуже мало, можна вдатися до радикальних заходів і знести стіну, об’єднавши кухню з іншою кімнатою (як правило, вітальні). Обідній стіл в цьому випадку буде доречно винести за межі кухні, залишивши на її території тільки робочу зону.

Підберіть меблі

Маленьку кімнату не варто перевантажувати масивними меблями. Краще віддати перевагу легким і компактним варіантам.

Візуально розширте простір

Щоб візуально збільшити кімнату, потрібно вдатися до ряду дизайнерських хитрощів.

По-перше, наповнити її світлом. Слід сказати «ні» масивним шторам і «так» великій кількості джерел світла.
У маленькій кухні потрібно намагатися з толком використовувати кожен сантиметр. Наприклад, шафи можна розташувати по всій стіні, до самої стелі. До речі, якщо їх колір співпаде з кольором стін, кімната буде здаватися більше.