Як розташувати картини на стіні

Багато хто з нас любить прикрашати стіни фотографіями, плакатами і картинами, але не всі знають, як їх правильно розмістити. Який розмір вибрати? Використовувати цвяхи або клей? Як поєднувати картини? Щоб відповісти на ці та інші питання, ми підготували для вас рекомендації, як розташувати фотографії або картини на стіні і створити власну галерею!

Яку стіну вибрати?

Перш за все, виберіть місце в інтер’єрі, яке хочете підкреслити. Це може бути стіна за диваном, над ліжком, близько обіднього столу або навіть над сходами. Важливо, щоб це було місце, де ви часто буваєте і на якому приємно затримати погляд.

Як розмістити картини на стіні?

Коли справа стосується створення картинної галереї на стіні, строгих правил не існує. Ви можете провести уявні лінії і створити симетричну композицію або повісити картини тільки в вам відомому порядку. Розташування залежить в першу чергу від обраного стилю інтер’єру і від результату, який ви хочете отримати. Наша порада: перш, ніж вішати картини, створіть макет з паперу і прикладіть до стіни, щоб подивитися, як буде виглядати обрана композиція.

Як повісити картини на сходах?

Якщо ви хочете використовувати стіну біля сходів, щоб повісити свої улюблені картини і фотографії, вирівняйте їх по висоті сходів. Ви можете використовувати рами різних розмірів, але важливо дотримуватися діагональ, щоб картинна галерея вздовж сходів виглядала гармонійно.

Як закріпити картини?

Більшість вважає за краще використовувати традиційні способи і вішати картини на цвяхи, але є й інші варіанти. Щоб повісити плакати і легкі фотографії, ви можете використовувати спеціальні клейові стрічки, придумані саме для цих цілей. Ще один варіант — металеві рами, які кріпляться до стіни на клей і не вимагають цвяхів.

Ви все ще не знаєте, як розташувати картини на стіні? Ми пропонуємо кілька варіантів для натхнення!

Класичне розташування: рамки однакового розміру, повішені в правильному порядку на стіні.

На полиці: якщо ви не хочете вішати картини на цвяхи, то поставте картини і фотографії в ряд на невелику полицю.

Різні розміри: ексцентрична композиція з рам різних розмірів

Спіраль: розмістіть картини по колу або спіралі, щоб надати їм динамічність і підкреслити стіну.

Mix and match: різні матеріали, форми і розміри рам зроблять ваш інтер’єр по-справжньому яскравим і екстраординарним.