7 порад як облаштувати місце для навчання для дитини

Трапляється, що молоді люди роблять своє домашнє завдання, сидячи на дивані або на підлозі. Постарайтеся переконати Вашу дитину, що така позиція призводить до більш швидкої втоми та впливає на здоров’я. Як облаштувати куточок для навчання так, щоб дитина охоче проводила там час?

Місце

Це неправда, що стіл для навчання може стояти будь-де. Найкращий варіант – розмістити його поруч з вікном, щоб дитина могла робити виконувати завдання при денному світлі. На думку експертів, дитина повинна сидіти передом або боком до дверей – сидіти спиною до дверей не є хорошим рішенням.

Стиль

У будь-якої людини піднімається настрій, коли вона проводить час в приміщенні, яке їй подобається.  Тому, погодьте з дитиною, як повинна виглядати її кімната ( але відмовтесь від занадто яскравих стін)

Робочий стіл

Для маленького учня оберіть модель з регульованою висотою. Тоді зникне потреба витрачати зайві кошти на новий стіл, коли дитина підросте. Поверхня стола повинна бути мінімум 120 см довжини, а ще краще 140-160 см. Також дуже добре, коли стіл має регульований кут нахилу.

Лампа

Лампа повинна бути повністю рухома та регулюватися для потреб дитини. Це полегшує налаштування освітлення під час читання, писання чи роботи на комп’ютері. Лампочка повинна давати холодне світло.

Полиці

Поличок в кутку для навчання завжди мало, навіть якщо в столі є шухляди. Дуже корисною буде полиця над столом – зафіксуйте її на такій висоті, щоб не встаючи можна було дістати книжки чи гаджети з неї.

Стілець

Щоб захистити дитину від болі та деформації хребта, купіть стілець з високою спинкою, на яку дитина зможе опиратися плечима та шиєю. Зверніть увагу, щоб спинка стільця була легко вигнута на висоті поперечного відділу хребта.

Аксесуари

До них належать сегрегатори, пенали та інше канцелярське приладдя, яке буде використовувати дитина під час навчання. Важливо, щоб одразу встановити правила порядку за робочим місцем – безлад погано впливає на засвоєння знань.