9 порад для декору спальні

У спальні ми проводимо від семи до дев’яти годин щодня, тому ця кімната варта не меншої уваги, ніж інші частини будинку. Ми підготували  9 порад для декору спальні і на що звернути увагу при облаштуванні цієї кімнати.

  1. Центральний елемент

Що найважливіше в спальні? Звичайно, ліжко! Щоб спальня виглядала цілісно і гармонійно, ліжко повинно стати її центральним елементом і зайняти почесне місце. Обираючи місце для ліжка, переконайтеся, що вам буде зручно підходити до нього з обох боків і ви будете почувати себе комфортно під час сну. Також зверніть увагу, який вид відкривається від ліжка і що ви будете бачити одразу після пробудження.

  1. Декор ліжка

Ліжко має не тільки виглядати акуратно і охайно, але і вносити свій вклад в інтер’єр вашого дому. Вибирайте постільну білизну, покривало і декоративні подушки в улюблених кольорах, експериментуйте з візерунками і текстилем, але не забувайте, що декор ліжка повинен гармонійно вписуватися в обстановку і стиль спальні.

  1. Must-have: нічний столик

Невеликий витончений  столик-тумбочка — це не тільки стильне доповнення вашого інтер’єру. У ній ховається багато корисного місця для зберігання речей, які завжди необхідні під рукою. До того ж, на тумбочці можна розмістити витончений нічник, улюблені фотографії або ароматичні свічки із заспокійливими і розслаблюючими запахами. Порада: поставте на тумбочку біля ліжка квіти, які будуть радувати вас щоранку!

  1. Затишна постільна білизна

М’які тканини створюють приємні тактильні і візуальні відчуття і тому є невід’ємним атрибутом затишній спальні. Подушки з шовку, атласу або хутра ідеально підходять для створення атмосфери комфорту в приміщенні. Пухнастий килим стане гармонійним продовженням вашого пробудження: тільки уявіть, як приємно буде опустити ноги в його пухнастий і м’який ворс.

  1. Джерела світла

Пряме і різке світло в спальні заважає налаштуватися на комфортний відпочинок і розслаблення, а яскраві сонячні промені можуть розбудити раніше, ніж хотілося б. Тому подбайте про щільні портьєри і декілька непрямих джерел освітлення. Ми рекомендуємо вибирати настільні лампи з абажуром, що створює м’яке розсіяне світло.

  1. Стиль і порядок

Порядок в будинку веде до порядку в думках. Спальня часто використовується як основне місце для зберігання одягу через нестачу місця в інших приміщеннях і відсутності окремої гардеробної або антресолей. Наша порада: передбачте приховану систему зберігання — наприклад, вбудована шафа, в яку ви зможете прибрати габаритні предмети на зразок прасувальної дошки або валіз. Альтернатива: ящики під ліжком. У них може поміститися постільна білизна, додатковий комплект ковдр і подушок, покривала і багато іншого!

  1. Не тільки ліжко

Стілець або крісло в спальні? Чому б і ні! Додайте родзинку в інтер’єр, помістивши в спальні вінтажне крісло, що дісталося від бабусі, або дизайнерський стілець з блошиного ринку. Крісло потрібно не тільки для того, щоб складати на ньому одяг на наступний день, але і щоб читати перед сном або наводити ранковий макіяж перед туалетним столиком. Прикрасьте крісло витонченою подушкою в тон спальному текстилю, щоб завершити образ.

  1. Правильні кольори

Темні тони в спальні налаштовують на розслаблення, забезпечують почуття захищеності і комфорту, а світліші і яскраві допомагають легше прокинутися вранці і заряджають бадьорістю на цілий день. Вибирайте такі кольорові рішення, які більше підходить під ваш настрій, але остерігайтеся нав’язливих і надто інтенсивних тонів — вони можуть викликати проблеми зі сном. Ми рекомендуємо світлі пастельні відтінки, особливо модні в цьому сезоні: рожевий кварц і безтурботне небо.

  1. Покривало — завершальний штрих декору спальні

Ви любите, коли в кімнаті панує порядок і ліжко виглядає доглянуто і акуратно? Тоді вашим найкращим помічником стане покривало, яке зробить завершальний акцент в інтер’єрі спальні. Ще один плюс покривала: вдень вам не доведеться переодягатися, щоб відпочити на улюбленому ліжку!